Măsurare 3D

Servicii de măsurare 3D

Proiectul tău include o multitudine de piese, de la forme simple la unele complexe și atipice, în diferite dimensiuni?
Ca proiectul să fie de succes, verificarea dimensională a pieselor după execuție e crucială. Cu instrumentele de măsură clasice există limitări și adesea pot interveni erori. Rezultatele sunt rapoarte de analiză incorecte, timp și efort pierdut.

E timpul pentru o nouă abordare: măsurarea tridimensională a pieselor. Această evoluție în controlul calității, prin utilizarea măsurătorilor tridimensionale poate elimina erorile, chiar și în cazul pieselor 3D cu forme complexe. Metoda neinvazivă, așadar se pot măsura inclusiv piese finisate sau vopsite, fără a le deteriora. Măsurarea se efectuează într-o singură etapă, în urma căreia se generează un raport prin care lotul fie e validat, fie declarat neconform din punct de vedere dimensional. Totul, fără erori!
Cum? Simplu: piesa proiectată în format CAD 3D este comparată cu piesa reală, executată. Prin acest procedeu se poate interveni rapid în producție pentru a corecta orice problemă apărută, tehnica fiind cunoscută și sub denumirea de inginerie inversă (Reverse Engineering).
Pentru a reuși asta, folosim un braț de palpare articulat și a un soft specializat, marca FARO, care efectuează măsurători 3D de înaltă precizie.

Report02

Ai nevoie de o validare dimensională a pieselor executate? Nici nouă nu ne plac ISR-urile (Initial Sample Report). Prin măsurarea și validarea 3D poți confirma cu ușurință atât clientului tău, cât și producției că piesele sunt conforme cerințelor.

approved

Hai să validăm proiectul tău!

Pentru asta, avem nevoie doar de piesa proiectată (fișierul 3D CAD, de exemplu în format .step) și de piesa executată. Primești un raport de măsurători în format PDF, care poate fi utilizat, fie pentru validarea calitativă, fie pentru efectuarea unor ajustări în procesul de producție.    captcha